Linguini siciliene cu fructe de mare

de mihaelar63 in Fructe de mare, 4 Sep 2017 | 5065 vizualizari

 

 Pentru aceasta reteta m-am inspirate de la MyCookingLife :  https://www.bucataras.ro/retete/spaghetti-al-nero-di-seppia-e-frutti-di-mare-27976.html. Am folosit in loc de paste cu cerneala de sepie , paste artizanale cu portocale . Condimente nu a fost nevoie sa mai pun , iuteala a fost data de amestecul picant de legume uscate pentru paste siciliene [ de unde le-am dat si nume ] . Au iesit niste paste cu fructe de mare senzational de bune . Placerea  cu care le-am servita fost marita de faptul ca-mi evocau amintiri placute . Pastele artizanale cu portocle si  amestecul sicilian de legume le-am achizitionat din vacanta venetiana .

 

INGREDIENTE

  • 400 gr linguini artizanale cu portocale
  • 270 gr amestec fructe mare [scoici, creveti, calamari ]
  • 250 gr inele calamari calamari
  • 250 gr rosii chery cu usturoi si busuioc [conserva proprie ]
  • 3 linguri ulei masline
  • 3 catei usturoi tocati
  • 3 linguri amestec legume uscate pentru paste siciliene [ ardei , rosii , ceapa , usturoi , chilli , dovlecel,busuioc ]
  • 1 pahar mic de vin alb
  • zeama de la o portocala
  • busuioc verde
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linguini siciliene cu fructe de mare:

  1. Spaghetele se fierb in apa clocotinda  cu sare.
  2. Eu le fierb reducand cu o treime timpul indicat pe pachet.
  3. Imi plac a la dente si oricum vor absorbi din sosul fructelor de mare.
  4. ntr-o tigaie tip wok incapatoare se caleste usor usturoiul tocat si imediat se aduga fructele de mare si inelele de calamari
  5. Acum se pun si legumele deshidratate . Amestecati .
  6. Se pune si vinul si se lasa sa fiarba la foc mic 5 minute pana incepe sa se evapore  .
  7. Adugati rosiile si verdeata tocata si zeama de portocala .
  8. Se ia tigaia de pe foc si puneti pastele amestecand usor .
  9. Gustati si sarati daca este nevoie .
  10. La servire decorati cu frunzulite de busuioc verde .
  11.                     Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Amestecul uscat de legume pentru paste siciliene nu avea nici un gram de sare .

2

Acest amestec este si foarte picant nu mai este nevoie de alte condimente .

Daca ti-a placut reteta noastra "Linguini siciliene cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

12.09.2017, 00:02

Kytz , cred ca ati facut o intelegere zonala )

7 Art Passions 1

10.11.2017, 01:28

Este o reteta foarte delicioasa!! Eu am incercat-o, doar ca am renuntat la fructele de mare...va recomand!!
https://www.catalomat.ro/jysk/pliant-nou-de-joi-09-11-2017-0/

mihaelar63 1

19.11.2017, 23:40

Multumesc , 7+Art+Passions !!! Ma bucur ca ti-a fost pe plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu fructe de mare